Mango smoothie bowl z tofu
Szukasz inspiracji na wegańskie śniadanie na słono, które nasyci Cię na długo? Wypróbuj sałatkę szpinakowo-orzechową, czyli prawdziwą bombę witamin, białka i błonnika! Ten pomysł na zdrowe śniadanie jest prosty, szybki do przygotowania i łatwy do zabrania ze sobą na wynos. Sprawdź sama!
- Tagi: na słodko, orzechy, owoce, smoothie, smoothie bowl, śniadanie, wegańskie, wiosna, wysokobiałkowe
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 362,4 kcal,
- 12,9 g białka,
- 13,9 g tłuszczu,
- 44,6 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Tofu naturalne ⅓ kostki (60 g)
- Banan, mrożony (lub ew. świeży) ½ sztanki (60 g)
- Jogurt (u mnie roślinny) lub mleko ⅔ szklanki (150 g)
- Mango, mrożone ⅔–1 szklanki (100 g)
- Migdały, orzechy włoskie 1½ łyżki (15 g)
PRZEPIS
Wykonanie
- Zblenduj mrożony banan, mango (zostaw kilka kawałków), jogurt, tofu na gładki krem.
- Posyp pokrojonymi migdałami i resztą mango.