Mango smoothie bowl z tofu

Szukasz inspiracji na wegańskie śniadanie na słono, które nasyci Cię na długo? Wypróbuj sałatkę szpinakowo-orzechową, czyli prawdziwą bombę witamin, białka i błonnika! Ten pomysł na zdrowe śniadanie jest prosty, szybki do przygotowania i łatwy do zabrania ze sobą na wynos. Sprawdź sama!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 362,4 kcal,
  • 12,9 g białka,
  • 13,9 g tłuszczu,
  • 44,6 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Tofu naturalne ⅓ kostki (60 g)
  • Banan, mrożony (lub ew. świeży) ½ sztanki (60 g)
  • Jogurt (u mnie roślinny) lub mleko ⅔ szklanki (150 g)
  • Mango, mrożone ⅔–1 szklanki (100 g)
  • Migdały, orzechy włoskie 1½ łyżki (15 g)

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Zblenduj mrożony banan, mango (zostaw kilka kawałków), jogurt, tofu na gładki krem.
  2. Posyp pokrojonymi migdałami i resztą mango.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz