Lemon espresso (lemoniadowa kawa mrożona)
Jeżeli jesteś smakoszą kawy, ale totalnie nie masz ochoty pić jej gorącej latem, to koniecznie wypróbuj pomysł na lemon espresso, czyli lemoniadową kawę mrożoną. Cudnie orzeźwiająca, bardzo nawadniająca i mega przepyszna! Idealny przepis na lato!
- Tagi: kawa, kawa mrożona, kawa smakowa, przekąska, wegańskie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 27 kcal
- 0,4 g białka
- 0,1 g tłuszczu
- 6 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Espresso/mocna kawa
- Woda ½ szklanki
- Cytryna ½ sztuki
- Syrop klonowy/słodzidło 1 łyżeczka (5 g)
- Kostki lodu kilka sztuk
Wykonanie
Zaparz kawę lub espresso w swój ulubiony sposób. Odstaw by ostygła (lub nie, jeśli nie chce Ci się czekać xd). Wymieszaj wodę, sok z cytryny i słodzidło. Wymieszaj lemoniadę z kawą i kostkami lodu.