Krem orzechowo-ciecierzycowy

Skosztuj krem orzechowo-ciecierzycowe i zobacz, że zdrowy i szybki przepis może być przepyszny! Poznaj przepis na ekspresowy i konkretny deser w 3 minuty! Spraw, że Twoja ochota na słodkie zniknie tak szybko, jak szybko robiony jest ten przepis! 🙂

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 379,2 kcal
  • 12,1 g białka
  • 17,5 g tłuszczu
  • 39,1 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję

  • Ciecierzyca (opłukana z puszki lub słoiczka) 3 łyżki (60 g)
  • Masło orzechowe 1 duża łyżka (30 g)
  • Banan (bardzo dojrzały, najlepiej z czarnymi kropeczkami) 1 sztuka (120 g)
  • Sól szczypta

Wykonanie

Zblenduj opłukaną z zalewy ciecierzycę z resztą składników na jednolitą masę.

Zobacz film!

Protip od Ireny

Krem możesz podać w pucharkach. np. z dodatkiem ciasteczek korzennych/pierniczków. Możesz tez wykorzystać go jako krem do ciasta.

Spróbuj też:

Dodaj komentarz