Krem orzechowo-ciecierzycowy
Skosztuj krem orzechowo-ciecierzycowe i zobacz, że zdrowy i szybki przepis może być przepyszny! Poznaj przepis na ekspresowy i konkretny deser w 3 minuty! Spraw, że Twoja ochota na słodkie zniknie tak szybko, jak szybko robiony jest ten przepis!
- Tagi: czekolada, deser, deser na szybko, krem, przekąska
- Czas przygotowania: 3 minuty
Wartość odżywcza 1 porcji
- 379,2 kcal
- 12,1 g białka
- 17,5 g tłuszczu
- 39,1 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję
- Ciecierzyca (opłukana z puszki lub słoiczka) 3 łyżki (60 g)
- Masło orzechowe 1 duża łyżka (30 g)
- Banan (bardzo dojrzały, najlepiej z czarnymi kropeczkami) 1 sztuka (120 g)
- Sól szczypta
Wykonanie
Zblenduj opłukaną z zalewy ciecierzycę z resztą składników na jednolitą masę.
Zobacz film!
Protip od Ireny
Krem możesz podać w pucharkach. np. z dodatkiem ciasteczek korzennych/pierniczków. Możesz tez wykorzystać go jako krem do ciasta.