Kasza jaglana z porzeczkami

Kasza jaglana z porzeczkami to świetna propozycja na smaczne, a przy tym pożywne i bardzo rozgrzewające śniadanie. W połączeniu z kwaśnymi mrożonymi porzeczkami smakuje po prostu genialnie! Jest lekko, świeżo i bardzo smacznie. Idealnie na śniadanie.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 623 kcal
  • 16,7 g białka
  • 26,3 g tłuszczu
  • 71 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Kasza jaglana, sucha 40 g
  • Mleko (roślinne lub zwykłe) 150 g
  • Banan 1 szt. (120 g)
  • Orzechy2 łyżki (30 g)
  • Porzeczki mrożone 100 g
  • Czekolada gorzka 2 kostki (12 g)

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Kaszę zalej mlekiem i ugotuj do miękkości.
  2. Banana obierz i rozgnieć. Dodaj do kaszy.
  3. Kaszę podawaj posypaną porzeczkami, orzechami i pokrojoną czekoladą.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz