Jednogarnkowy kremowy makaron z suszonymi pomidorami

Jednogarnkowy kremowy makaron z suszonymi pomidorami zrobisz o wiele szybciej niż obiad, który zamówisz przez telefon. Potrzebujesz zaledwie 12 min, a masz gotowy pyszny, wegański i zbilansowany obiad. Dzięki temu oszczędzasz nie tylko swoje pieniądze, a również czas. 🙂

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 531,2 kcal
  • 24,5 g białka
  • 8,7 g tłuszczu
  • 76,7 g węglowodanów
Previous slide
Next slide

Składniki na 2 porcje:

  • Cukinia ⅔ sztuki (180 g)
  • Cebula ⅖ sztuki (40 g)
  • Suszone pomidory (w oleju, odsączone) 4 sztuki (60 g)
  • Makaron penne 140 g
  • Mleko sojowe 1⅓ szklanki (320 g)
  • Fasola biała (konserwowa) 9 łyżek (180 g)
  • Szpinak 2 garście (50 g)
  • Papryka słodka (mielona, wędzona) 1 łyżeczka (5 g)
  • Czosnek granulowany ½ łyżeczki (3 g)

Wykonanie

  1. Pokrój cukinię, cebulę i pomidorki suszone.
  2. Wrzuć na patelnię, dodaj suchy makaron, zalej mlekiem i wodą (około ⅔ szklanki – 160 g) i gotuj, mieszając, aż makaron zmięknie, w razie potrzeby dolewając wodę.
  3. Pod gotowania koniec dodaj fasolę, szpinak i przyprawy. Wymieszaj i grzej jeszcze przez około minutę.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz