Gyrosowy wrap z wiosennym colesławem z kalarepy

Kiedy przychodzi wiosna, coraz więcej powstaje możliwości zjedzenia świeżych i zdrowych warzyw. Poznaj przepis na gyrosowy wrap z wiosennym colesławem z kalarepy, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Wiosenne, sezonowe i zdrowe warzywa w Twoim lunchu.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 443,7 kcal
  • 15,5 g białka
  • 25,6 g tłuszczu
  • 36,4 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Tofu naturalne ⅓ kostki (60 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Gyros (przyprawa) 1 łyżeczka (3 g)
  • Kalarepa ½ sztuki (80 g)
  • Rzodkiewka 3 sztuki (45 g)
  • Majonez 1 łyżeczka (15 g)
  • Jogurt naturalny 1 łyżeczka (10 g)
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Tortilla 1 sztuka (60 g)

Wykonanie

Tofu pokrusz na ok. centymetrowe kawałki i podsmaż na oliwie z przyprawa do gyrosa. Zetrzyj lub poszatkuj w blenderze kalarepę i rzodkiewkę. Dodaj majonez, jogurt, szczyptę soli i pieprzu. Na tortilli ułóż surówkę z kalarepy i podsmażone tofu, zawiń we warpa jak na filmie.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz