Frytki z sałatką z dressingiem cynamonowo-musztardowym
Wiem, że u wielu osób jest to wieczór, gdy po ciężkim dniu po powrocie z pracy, czy uczelni już po prostu masz ochotę tylko odpocząć, a nie jeszcze coś gotować. No ale po ciężkim dniu na ogół też jesteśmy głodne. Dlatego dziś mam dla Ciebie przepisy na kolacje, które są idealne na ten czas, gdy nie chce Ci się gotować. Poznaj fantastyczny przepis na frytki z sałatką z dressingiem cynamonowo-musztardowym
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 484,2 kcal
- 12,4 g białka
- 13,1 g tłuszczu
- 64 g węgl.
Składniki na 1 porcję
- Frytki mrożone ok. 200 g
- Papryka ½ sztuki (70 g)
- Sałata 1 garść (20 g)
- Rzodkiewka 4 sztuki (60 g)
- Por ok. 10 cm kawałek
- Ciecierzyca (w zalewie) 3 łyżki (60 g)
DRESSING:
- Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
- Musztarda 1 łyżka (15 g)
- Cynamon ¼ łyżeczki
Wykonanie
Upiecz frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pokrój warzywa. Wymieszaj z ugotowaną ciecierzycą (lub z puszki/ze słoika).
Wymieszaj składniki na dressing i wymieszaj z warzywami.
Podawaj z frytkami.