Fasolka z blaszki
Nie masz pomysłu na szybki i pyszny obiad? Fasolka z blaszki będzie świetnym rozwiązaniem. To przepis, który przygotujesz w kilka chwil, a smakuje obłędnie. Idealny na posiłek, gdy nie masz czasu gotować. Pełen warzyw i białka.
- Tagi: ekspresowe, na szybko, na wytrawnie, obiad, szybki obiad, tofu, warzywa, wegańskie, z piekarnika, zdrowe
- Czas przygotowania: 25 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 539,4 kcal
- 22,2 g białka
- 12,2 g tłuszczu
- 79,2 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Fasolka szparagowa mrożona 150 g
- Bób mrożony100 g
- Groszek mrożony 100 g
- Sos sojowy 1 łyżka (10 g)
- Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
- Oliwa 1 łyżka (10 g)
- Czosnek granulowany ½ łyżeczki (3 g)
- Papryka wędzona ½ łyżeczki (3 g)
- Makaron ryżowy 60 g
Wykonanie
- Nagrzej piekarnik do 180°C.
- Na blaszkę wyłóż fasolkę, groszek i bób.
- Wymieszaj sos sojowy, syrop klonowy, oliwę, przyprawy. Polej marynatą warzywa.
- Wymieszaj i piecz przez około 20 minut.
- W tym czasie ugotuj makaron ryżowy.
- Makaron podawaj razem z warzywami.