Fasolka z blaszki

Nie masz pomysłu na szybki i pyszny obiad? Fasolka z blaszki będzie świetnym rozwiązaniem. To przepis, który przygotujesz w kilka chwil, a smakuje obłędnie. Idealny na posiłek, gdy nie masz czasu gotować. Pełen warzyw i białka.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 539,4 kcal
  • 22,2 g białka
  • 12,2 g tłuszczu
  • 79,2 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Fasolka szparagowa mrożona 150 g
  • Bób mrożony100 g
  • Groszek mrożony 100 g
  • Sos sojowy 1 łyżka (10 g)
  • Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Oliwa 1 łyżka (10 g)
  • Czosnek granulowany ½ łyżeczki (3 g)
  • Papryka wędzona ½ łyżeczki (3 g)
  • Makaron ryżowy 60 g

Wykonanie

  1. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  2. Na blaszkę wyłóż fasolkę, groszek i bób.
  3. Wymieszaj sos sojowy, syrop klonowy, oliwę, przyprawy. Polej marynatą warzywa.
  4. Wymieszaj i piecz przez około 20 minut.
  5. W tym czasie ugotuj makaron ryżowy.
  6. Makaron podawaj razem z warzywami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz