Cytrynowo-waniliowy twarożek wegański

Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na cytrynowo-waniliowy twarożek wegański. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 280 kcal,
  • 9,5 g białka,
  • 4,3 g tłuszczu,
  • 48,4 g wegl.

Składniki na 1 porcję:

  • Tofu naturalne ⅓ sztuki (60 g)
  • Banan ½ sztuki (60 g)
  • Sok z cytryny 1½ łyżki (15 g)
  • Starta skórka z cytryny ½ łyżeczki (1 g)
  • Aromat waniliowy 2 krople (1 g)
  • Chleb 2 kromki
  • Borówki (lub np. śliwki) 1 duża garść (60 g)

Wykonanie

Zblenduj tofu, banana, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny i aromat waniliowy.
Posmaruj serkiem kanapki, nałóż na nie borówki.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz