Cytrynowo-waniliowy twarożek wegański
Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na cytrynowo-waniliowy twarożek wegański. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️
Wartość odżywcza 1 porcji
- 280 kcal,
- 9,5 g białka,
- 4,3 g tłuszczu,
- 48,4 g wegl.
Składniki na 1 porcję:
- Tofu naturalne ⅓ sztuki (60 g)
- Banan ½ sztuki (60 g)
- Sok z cytryny 1½ łyżki (15 g)
- Starta skórka z cytryny ½ łyżeczki (1 g)
- Aromat waniliowy 2 krople (1 g)
- Chleb 2 kromki
- Borówki (lub np. śliwki) 1 duża garść (60 g)
Wykonanie
Zblenduj tofu, banana, sok z cytryny, startą skórkę z cytryny i aromat waniliowy.
Posmaruj serkiem kanapki, nałóż na nie borówki.