Cieciornica z pieczarkami

Wiadomo, że owsianki, czy jaglanki są super jako śniadania. Jednak czasami przychodzi ochota na coś wytrawnego. Dlatego dziś przychodzę przepysznym pomysłem na cieciornicę z pieczarkami. Poznaj prosty i wegański przepis i zacznij zdrowo dzień!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 372,5 kcal
  • 16,2 g białka
  • 11,3 g tłuszczu
  • 40,9 g węgl

Składniki na 1 porcję

  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka) 6 łyżek (120 g)
  • Pieczarki 5 sztuk (100 g)
  • Cebula ⅓ sztuki (30 g)
  • Oliwa 1 łyżka (10 g)
  • Czarna sól szczypta
  • Pieprz szczypta
  • Czosnek granulowany szczypta
  • Pomidor ½ sztuki (60 g)
  • Chleb 1 kromka (30 g)

Wykonanie

Pokrój cebulę i pieczarki i podsmaż je na oliwie. Rozgnieć nie dokładnie ciecierzycę widelcem. Ciecierzycę dodaj na patelnie, dodaj przyprawy, kilka łyżek wody i podgrzewaj kilka minut. Gotową cieciornicę zjedz z chlebem i pomidorem.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz