Ciecierzyca w świeżych pomidorach

To prosty sposób na obiad w kilka minut. Ciecierzyca w pomidorach, nie tylko powstaje w ekspresowym tempie, ale również doskonale smakuje i ma mnóstwo białka. Koniecznie spróbuj jej z dodatkiem świeżego pieczywa.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 617,1 kcal
  • 23,9 g białka
  • 17,4 g tłuszczu
  • 76,9 g węglowodanów
  • PRZEPISY
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję:

  • Oliwa 1 łyżka (10 g)
  • Cebula ½ szt. (50 g)
  • Czosnek 1 ząbek (5 g)
  • Papryka ½ szt (70 g)
  • Pomidor 180 g
  • Sólszczypta
  • Pieprz szczypta
  • Ciecierzyca (ugotowana) 180 g
  • Bułka kajzerka 1 szt. (50 g)

Wykonanie

  1. Rozgrzej oliwę na patelni.
  2. Pokrój cebulę i przeciśnij czosnek przez praskę i wrzuć na patelnię.
  3. Pokrój paprykę i pomidora w kostkę i dodaj na patelnię.
  4. Grzej razem na dużym ogniu mieszając ok. 5 min.
  5. Pod koniec dodaj ugotowaną ciecierzycę.
  6. Zjedz z bułką.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz