Bułka z pastą ze szpinakiem i oliwkami

Czasami przychodzi taki czas, że ciężko nam się zmobilizować do gotowania. Jednak przepis na bułkę z pastą ze szpinakiem i oliwkami, warto mieć na uwadze podczas cięższego czasu, kiedy nie masz ochoty gotować i myśleć o zdrowym odżywianiu. To ekspresowy przepis na super pyszny lunch, który dostarczy Twojemu organizmowi masy warzyw i rozpieści kubki smakowe!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 326,4 kcal
  • 13,3 g białka
  • 7,5 g tłuszczu
  • 43,6 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Ciecierzyca (ugotowana lub w zalewie) 4 łyżki (80 g)
  • Oliwki zielone, marynowane 1 łyżka (20 g)
  • Szpinak, świeży mała garść (10 g)
  • Pieprz czarny 1 szczypta
  • Czosnek granulowany 1 szczypta
  • Bułka ½ dużej sztuki (60 g)
  • Ogórek 1 sztuka (50 g)

Wykonanie

  1. Przygotuj pastę: zblenduj opłukaną z zalewy ciecierzycę z oliwkami, szpinakiem i przyprawami.
  2. Gotową pastę nałóż na bułkę razem z ogórkiem.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz