Bułka z pastą ze szpinakiem i oliwkami
Czasami przychodzi taki czas, że ciężko nam się zmobilizować do gotowania. Jednak przepis na bułkę z pastą ze szpinakiem i oliwkami, warto mieć na uwadze podczas cięższego czasu, kiedy nie masz ochoty gotować i myśleć o zdrowym odżywianiu. To ekspresowy przepis na super pyszny lunch, który dostarczy Twojemu organizmowi masy warzyw i rozpieści kubki smakowe!
- Tagi: dla zabieganych, gdy nie chce ci się gotować, lunch, na wytrawnie, przekąska, warzywa, wegańskie
- Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 326,4 kcal
- 13,3 g białka
- 7,5 g tłuszczu
- 43,6 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Ciecierzyca (ugotowana lub w zalewie) 4 łyżki (80 g)
- Oliwki zielone, marynowane 1 łyżka (20 g)
- Szpinak, świeży mała garść (10 g)
- Pieprz czarny 1 szczypta
- Czosnek granulowany 1 szczypta
- Bułka ½ dużej sztuki (60 g)
- Ogórek 1 sztuka (50 g)
Wykonanie
- Przygotuj pastę: zblenduj opłukaną z zalewy ciecierzycę z oliwkami, szpinakiem i przyprawami.
- Gotową pastę nałóż na bułkę razem z ogórkiem.