Bułka z pastą marchewkowo-orzechową

Poznaj pomysł na super szybkie śniadanie, którego głównymi skrzypcami jest pyszna pasta. Bułka z pastą marchewkowo-orzechową zaskoczy Twoje kubki smakowe i sprawi, że zdrowe i zbilansowane śniadania częściej trafią do Twojego menu!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 380,4 kcal
  • 17 g białka
  • 14,9 g tłuszczu
  • 41,4 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Marchewka 1 mała sztuka (45 g)
  • Masło orzechowe 1 płaska łyżka
  • Mleko (roślinne lub zwykłe) 1 łyżka (15 g)
  • Sos sojowy 1 mała łyżeczka (4 g)
  • Bułka pełnoziarnista 1 sztuka (80 g)
  • Tofu wędzone 40 g
  • Sałata 1 garść

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Poszatkuj marchewkę w blenderze lub zetrzyj na tarce.
  2. Wymieszaj masło orzechowe, z mlekiem i sosem sojowym.
  3. Wymieszaj z marchewką.
  4. Bułkę przekrój, dodaj do niej sałatę, pokrojone w plasterki tofu i orzechową marchewkę.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz