Bułka z pastą marchewkowo-orzechową
Poznaj pomysł na super szybkie śniadanie, którego głównymi skrzypcami jest pyszna pasta. Bułka z pastą marchewkowo-orzechową zaskoczy Twoje kubki smakowe i sprawi, że zdrowe i zbilansowane śniadania częściej trafią do Twojego menu!
Wartość odżywcza 1 porcji
- 380,4 kcal
- 17 g białka
- 14,9 g tłuszczu
- 41,4 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Marchewka 1 mała sztuka (45 g)
- Masło orzechowe 1 płaska łyżka
- Mleko (roślinne lub zwykłe) 1 łyżka (15 g)
- Sos sojowy 1 mała łyżeczka (4 g)
- Bułka pełnoziarnista 1 sztuka (80 g)
- Tofu wędzone 40 g
- Sałata 1 garść
PRZEPIS
Wykonanie
- Poszatkuj marchewkę w blenderze lub zetrzyj na tarce.
- Wymieszaj masło orzechowe, z mlekiem i sosem sojowym.
- Wymieszaj z marchewką.
- Bułkę przekrój, dodaj do niej sałatę, pokrojone w plasterki tofu i orzechową marchewkę.