Bułka z pastą buraczaną

Pasty kanapkowe to super sposób na przemycenie do posiłku większej ilości warzyw. Przygotowany przeze mnie przepis idealnie się do tego sprawdza! Bułka z pastą buraczaną to must have dla wszystkich z Was, które nie przepadają za burakami. Ten przepis odmieni spojrzenie na to warzywo!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 412,4 kcal
  • 20,9 g białka
  • 17,5 g tłuszczu
  • 39 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Burak (ugotowany) ½ sztuki (50 g)
  • Tofu wędzone ½ sztuki (90 g)
  • Czosnek mały ząbek (3 g)
  • Orzechy włoskie 2 sztuki (10 g)
  • Sól 1 szczypta
  • Pieprz czarny 1 szczypta
  • Bułka 1 sztuka (70 g)
  • Sałata 4 liście
  • Ogórek 1 mała sztuka (40 g)
  • Oliwki zielone kilka sztuk (10 g)

Wykonanie

Zblenduj ugotowanego buraka z tofu, czosnkiem, orzechami, solą i pieprzem. Podawaj na bułce z zieleniną, ogórkiem i oliwkami.

 

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz