Bułka z pastą buraczaną
Pasty kanapkowe to super sposób na przemycenie do posiłku większej ilości warzyw. Przygotowany przeze mnie przepis idealnie się do tego sprawdza! Bułka z pastą buraczaną to must have dla wszystkich z Was, które nie przepadają za burakami. Ten przepis odmieni spojrzenie na to warzywo!
Wartość odżywcza 1 porcji
- 412,4 kcal
- 20,9 g białka
- 17,5 g tłuszczu
- 39 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Burak (ugotowany) ½ sztuki (50 g)
- Tofu wędzone ½ sztuki (90 g)
- Czosnek mały ząbek (3 g)
- Orzechy włoskie 2 sztuki (10 g)
- Sól 1 szczypta
- Pieprz czarny 1 szczypta
- Bułka 1 sztuka (70 g)
- Sałata 4 liście
- Ogórek 1 mała sztuka (40 g)
- Oliwki zielone kilka sztuk (10 g)
Wykonanie
Zblenduj ugotowanego buraka z tofu, czosnkiem, orzechami, solą i pieprzem. Podawaj na bułce z zieleniną, ogórkiem i oliwkami.